15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου [1-8-2017]
Χαιρετισμός του Δ/ντή του Σχολείου
Σήμερα κλείνει ένας κύκλος έξι ετών στο σχολείο μας. Ένας κύκλος που η κάθε ακτίνα του κουβαλάει τη δική της ιστορία. Μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και σε ένα κλίμα που διευκόλυνε την παραγωγή νέων ιδεών και κατ’ επέκταση την ανάληψη δημιουργικών πρωτοβουλιών, πραγματοποιήσαμε αυτά που πιστεύουμε ότι πρέπει να χαρακτηρίζουν το Δημόσιο Σχολείο του σήμερα και του αύριο. Ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, ανοικτό για όλα τα παιδιά.
Μέσα από ημερίδες (Παιδί- Γονείς- Διαδίκτυο) και εξωτερικές συνεργασίες με διοργανωτή το Σχολείο, με πολιτιστικά γεγονότα υψηλού επιπέδου (Εθνική Λυρική Σκηνή- Κουρέας της Σεβίλλης), συμμετοχή σε διασχολικούς αθλητικούς αγώνες, υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (πολλές φορές προσφέροντας οι εκπ\κοί χρόνο από τον προσωπικό τους, αφού ο διδακτικός δεν επαρκούσε), αρκετά από τα οποία παρουσιάστηκαν στο κοινό του Ηρακλείου (Αίθουσα Ανδρόγεω και σε άλλους χώρους), συμβάλαμε στο άνοιγμα –παιδαγωγική εξωστρέφεια- προς την κοινωνία της πόλης μας με κριτήριο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας.
Μετά την αδειοδότηση του Σχολείου, το στέγαστρο (καθοριστική η ουσιώδης συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) έχει πάρει την οριστική του μορφή με όλες τις νόμιμα προβλεπόμενες προδιαγραφές και η κατασκευή του έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου του τρέχοντος έτους.
Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και στο πλαίσιο Erasmus+ (eTwinning), η έκδοση εφημερίδων τάξεων, η διδασκαλία Τοπικής Ιστορίας, οι σχολικές εκδηλώσεις, οι συγκεκριμένες δράσεις αλλά και οι διαρκείς προσπάθειες για τον Σχολικό Εκφοβισμό, η μέριμνα για την καθαριότητα του Σχολείου με εμπλοκή των μαθητών ανά τμήμα σε εβδομαδιαία βάση, αναβάθμισαν την παρεχόμενη εκπαίδευση ώστε να βοηθηθεί η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Το Σχολείο έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και στάθηκε δίπλα σε ευπαθείς ομάδες με συγκέντρωση τροφίμων, καπακιών, και διάθεση μέρους των εσόδων του Μαθητικού Παζαριού σε φορείς που είχαν σχέση με παιδιά.
Ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός σε κάθε τάξη, δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να προσεγγίζει τη διδασκαλία του πολύπλευρα όπως εκτιμά και όταν το κρίνει αναγκαίο.
Η ένταξη στο Μητρώο Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) Β' επιπέδου στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Απόφαση Π66/24.1.2017) ήταν ένας στόχος τον οποίο πέτυχαν έξι (6) σχολεία στον Νομό Ηρακλείου.
Είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία του Νομού, που οι μαθητές του διδάσκονται τις προβλεπόμενες, από το αναλυτικό πρόγραμμα, ώρες ρομποτικής αφού το σχολείο φρόντισε να προμηθευτεί τα σχετικά πακέτα.
Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο αποτελεί η ιστοσελίδα μας www.15dimotiko.gr , που ενημερώνεται σε τακτική βάση.
Με την ανάρτηση αυτή θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές μας για την αγάπη που διέκρινα στα μάτια τους, τους συναδέλφους μου που συμπορευτήκαμε το διάστημα αυτό, το προσωπικό του Σχολείου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και τους γονείς των μαθητών μας, που μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία και έναν αμοιβαίο σεβασμό, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, μπορέσαμε να οικοδομήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.
Εύχομαι σε όλους δημιουργική συνέχεια!
Η δική μου πορεία συνεχίζεται στο 52ο Δημ. Σχολείο Ηρακλείου.
Με αγάπη και εκτίμηση
Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης