15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
1/3/2021
Ανακοινώσεις
22/9/2019
Ανακοινώσεις
15/9/2019
Ανακοινώσεις
11/9/2019
Ανακοινώσεις
8/1/2019
Ιστολόγιο
23/10/2018
Ανακοινώσεις
4/10/2018
Ανακοινώσεις
28/9/2018
Ανακοινώσεις
10/9/2018
Ανακοινώσεις
1/5/2018
Ανακοινώσεις
21/4/2018
Ανακοινώσεις
6/10/2017
Ανακοινώσεις
13/9/2017
Ανακοινώσεις
12/9/2017
Ανακοινώσεις
7/9/2017
Ανακοινώσεις
18/8/2017
Ανακοινώσεις
2/8/2017
Ανακοινώσεις
25/7/2017
Δραστηριότητες
4/7/2017
Δραστηριότητες
30/6/2017
Ανακοινώσεις
19/6/2017
Δραστηριότητες
12/6/2017
Ψηφιακή Τάξη
29/5/2017
Ψηφιακή Τάξη
3/5/2017
Ανακοινώσεις
30/4/2017
Δραστηριότητες
8/9/2016
Ανακοινώσεις
29/6/2016
Ανακοινώσεις
27/6/2016
Δραστηριότητες
20/12/2014
Ανακοινώσεις
20/12/2014
Δραστηριότητες
8/12/2014
Ανακοινώσεις
5/5/2014
Ανακοινώσεις
11/4/2014
Ανακοινώσεις
3/4/2014
Ανακοινώσεις
Εμφάνιση :
/ 69

Οι τυφώνες, οι κυκλώνες και μεγάλα σώματα νερού πάντα γυρίζουν με την φορά του ρολογιού στο νότιο ημισφαίριο και πάντα αντίθετα με την φορά του ρολογιού στο βόρειο ημισφαίριο. 

ιστολόγιο για το μάθημα των Αγγλικών
hhfgjhkjkkl,kg
Τάξη :  
Α'
Β'
Γ'
Δ'
Ε'
ΣΤ'
Σε καμία
bghghu
apavb
ggg
Αποτελέσματα
Ψηφίστε
hhfgjhkjkkl,kg
1.bghghu
Ποσοστό: 90,90%
Ψήφοι: 20
2.apavb
Ποσοστό: 0%
Ψήφοι: 0
3.ggg
Ποσοστό: 9,9%
Ψήφοι: 2
ΣτατιστικάΨηφίστε
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Επικοινωνία
Με χαρά περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και προτάσεις.
Ανακοινώσεις Σχολείου
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Αποτελέσματα
Σχολικό Έτος
Ταξινόμηση
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
 
 
 
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
 
07 Σεπ , 2017
Προγράμματα etwinning:"Α little prince for a great project","Monsters".
Συντάκτης :
Ετικέτες :
Σταματοπούλου ΚατερίναΠρογράμματα
Προγράμματα etwinning:"Α little prince for a great project","Monsters".

Η χρονιά ξεκινάει με τη διάκριση δυο έργων etwinning.To etwinning αποτελεί μια εκπαιδευτική,ευρωπαϊκή πλατφόρμα που στηρίζει και αναδεικνύει τις συνεργατικές δράσεις των σχολείων.Δυο δημιουργικές διαδρομές της συναδέλφου Κουκουλάκη Πηνελόπης και των παιδιών μας διακρίθηκαν με ετικέτες ποιότητας.Συγχαρητήρια σε όλους!

                                                    Η Διευθύντρια 

                                               Σταματοπούλου Κατερίνα

Ακολουθούν οι περιλήψεις των έργων,όπως τις κατέθεσε η κ.Κουκουλάκη.

                             ‘A Little Prince for a great project’   
                                                τμήμα Ε1

μια συνεργασία ανάμεσα σε 15 διαφορετικά σχολεία από Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα.

Με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το έργο μας ξεκίνησε με τον ‘Μικρό Πρίγκιπα’ – τον ήρωα από το γνωστό βιβλίου του Γάλλου συγγραφέα Εξυπερι – να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη εξερευνώντας καινούριες χώρες και ανακαλύπτοντας πόσα γνωρίζουν γι ‘αυτόν οι μικροί μαθητές. Κάθε σχολείο που συμμετείχε στο έργο υποδέχτηκε τον Μικρό Πρίγκιπα - μια κούκλα που κατασκεύασαν οι Ισπανοί εταίροι μας- ο οποίος πέρασε 4 ημέρες με τους μαθητές. Οι περιπέτειες του στο μοναδικό αυτό ταξίδι καταγράφηκαν με φωτογραφίες και βίντεο και κάθε σχολείο γέμισε με τον δικό του τρόπο και στην γλώσσα του μια σελίδα από το ταξιδιωτικό ημερολόγιο που είχε μαζί του ο μικρός μας φίλος.


                                               Monsters’

                                                   ΣΤ` τάξη
συνεργαζόμενα σχολεία:
15th Primary School of Heraklion, Greece - mrs. Penelope Koukoulaki Collège Louis Lumière, Marly-le-Roi, France- mrs. Sophie Galimard Specialized school #29 of Ternopil, Ukraine- mrs. Oleksandra Bondarenko Kuzyaka Ortaokulu, Merkez, Turkey- mr. Damla Sinmaz

Η βασική ιδέα του έργου ήταν να προσεγγίσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα για τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας με έναν ευχάριστο, παιγνιώδη τρόπο. Με βάση τις γενικές γνώσεις τους για την μυθολογία και τις προσωπικές τους εμπειρίες, οι μαθητές μας κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους αυθεντικά τερατάκια και να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τους εταίρους μας από τις άλλες χώρες.
Συγκεκριμένα τα παιδιά δούλεψαν σε μικρές ομάδες των 4-6 ατόμων και κατασκεύασαν ένα πλάσμα της φαντασίας τους συνδυάζοντας 3 διακριτά μέρη: κεφάλι- σώμα – άκρα από διαφορετικά μυθικά τέρατα. Αφού απεικόνισαν τις δημιουργίες τους στο χαρτί, κατέγραψαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από τα τέρατα τους φτιάχνοντας μια ταυτότητα- κάρτα και επινόησαν ένα θρύλο – μύθο για καθένα από αυτά. Τέλος, μοιράστηκαν τις δημιουργίες τους με τους συνεργάτες τους μέσα από παιχνίδια και quiz και τις συγκέντρωσαν σε ένα ψηφιακό τόμο ‘The Great Monster Book’.


 

 
 
 
 
Σχετικά Αρχεία   ( 2 )Άνοιγμα
 
Ετικέτα Ποιότητας για το έργο 'Monsters' 0,107 (MB)Άνοιγμα Εικόνας
 
Ετικέτα Ποιότητας για το έργο 'A Little Prince For A Great Project' 0,117 (MB)Άνοιγμα Εικόνας
 
18 Αυγ , 2017
ΠΕΝΘΟΣ
Συντάκτης :
Ετικέτες :
Σταματοπούλου ΑικατερίνηΕιδήσεις
 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Προσωπικό του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με θλίψη αποχαιρετά τον αγαπητό συνάδελφο ,αγαπητό δάσκαλο Φυσικής Αγωγής,Γκιουζέλη Χρήστο.Ο Σύλλογός μας στερείται ένα όμορφο άνθρωπο,ένα θεληματικό δάσκαλο ,ένα λειτουργικό μέλος του σώματος του Σχολείου μας.Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος της οικογένειάς του και ευχόμαστε Καλό Ταξίδι.

                                         Εκ  μέρους όλων

                                          Η  Διευθύντρια

                                       Σταματοπούλου Κατερίνα

 
 
 
 
02 Αυγ , 2017
Χαιρετισμός Δ/ντή
Συντάκτης :
Ετικέτες :
Χαρίδημος ΦραγκομιχελάκηςΧαιρετισμός
 

15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου [1-8-2017]
Χαιρετισμός του Δ/ντή του Σχολείου


Σήμερα κλείνει ένας κύκλος έξι ετών στο σχολείο μας. Ένας κύκλος που η κάθε ακτίνα του κουβαλάει τη δική της ιστορία. Μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και σε ένα κλίμα που διευκόλυνε την παραγωγή νέων ιδεών και κατ’ επέκταση την ανάληψη δημιουργικών πρωτοβουλιών, πραγματοποιήσαμε αυτά που πιστεύουμε ότι πρέπει να χαρακτηρίζουν το Δημόσιο Σχολείο του σήμερα και του αύριο. Ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, ανοικτό για όλα τα παιδιά.
Μέσα από ημερίδες (Παιδί- Γονείς- Διαδίκτυο) και εξωτερικές συνεργασίες με διοργανωτή το Σχολείο, με πολιτιστικά γεγονότα υψηλού επιπέδου (Εθνική Λυρική Σκηνή- Κουρέας της Σεβίλλης), συμμετοχή σε διασχολικούς αθλητικούς αγώνες, υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (πολλές φορές προσφέροντας οι εκπ\κοί χρόνο από τον προσωπικό τους, αφού ο διδακτικός δεν επαρκούσε), αρκετά από τα οποία παρουσιάστηκαν στο κοινό του Ηρακλείου (Αίθουσα Ανδρόγεω και σε άλλους χώρους), συμβάλαμε στο άνοιγμα –παιδαγωγική εξωστρέφεια- προς την κοινωνία της πόλης μας με κριτήριο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας.
Μετά την αδειοδότηση του Σχολείου, το στέγαστρο (καθοριστική η ουσιώδης συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων) έχει πάρει την οριστική του μορφή με όλες τις νόμιμα προβλεπόμενες προδιαγραφές και η κατασκευή του έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου του τρέχοντος έτους.
Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και στο πλαίσιο Erasmus+ (eTwinning), η έκδοση εφημερίδων τάξεων, η διδασκαλία Τοπικής Ιστορίας, οι σχολικές εκδηλώσεις, οι συγκεκριμένες δράσεις αλλά και οι διαρκείς προσπάθειες για τον Σχολικό Εκφοβισμό, η μέριμνα για την καθαριότητα του Σχολείου με εμπλοκή των μαθητών ανά τμήμα σε εβδομαδιαία βάση, αναβάθμισαν την παρεχόμενη εκπαίδευση ώστε να βοηθηθεί η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Το Σχολείο έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και στάθηκε δίπλα σε ευπαθείς ομάδες με συγκέντρωση τροφίμων, καπακιών, και διάθεση μέρους των εσόδων του Μαθητικού Παζαριού σε φορείς που είχαν σχέση με παιδιά.
Ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός σε κάθε τάξη, δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να προσεγγίζει τη διδασκαλία του πολύπλευρα όπως εκτιμά και όταν το κρίνει αναγκαίο.
Η ένταξη στο Μητρώο Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) Β' επιπέδου στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Απόφαση Π66/24.1.2017) ήταν ένας στόχος τον οποίο πέτυχαν έξι (6) σχολεία στον Νομό Ηρακλείου.
Είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία του Νομού, που οι μαθητές του διδάσκονται τις προβλεπόμενες, από το αναλυτικό πρόγραμμα, ώρες ρομποτικής αφού το σχολείο φρόντισε να προμηθευτεί τα σχετικά πακέτα.
Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο αποτελεί η ιστοσελίδα μας www.15dimotiko.gr , που ενημερώνεται σε τακτική βάση.
Με την ανάρτηση αυτή θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές μας για την αγάπη που διέκρινα στα μάτια τους, τους συναδέλφους μου που συμπορευτήκαμε το διάστημα αυτό, το προσωπικό του Σχολείου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και τους γονείς των μαθητών μας, που μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία και έναν αμοιβαίο σεβασμό, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, μπορέσαμε να οικοδομήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.


Εύχομαι σε όλους δημιουργική συνέχεια!
Η δική μου πορεία συνεχίζεται στο 52ο Δημ. Σχολείο Ηρακλείου.
Με αγάπη και εκτίμηση
Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης

 

 
 
 
 
30 Ιουν , 2017
Καλό Καλοκαίρι
Συντάκτης :
Ετικέτες :
Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης
Καλό Καλοκαίρι

Καλό Καλοκαίρι!

 
 
 
 
03 Μαϊ , 2017
Φεστιβάλ Αγγλικών 2017
Συντάκτης :
Ετικέτες :
Πηνελόπη Κουκουλάκη
Φεστιβάλ Αγγλικών 2017

8ο Φεστιβάλ Αγγλικής Γλώσσας - 8th a World of English Festival

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Αγγλικών,
οι καθηγητές/τριες Αγγλικών
Π/θμιας & Δ/θμιας εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου
και η ΕΠΑΦΗ σας προσκαλούν στο 8o Φεστιβάλ Αγγλικής Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μάη 2017  και ώρα 10.00 - 19.00 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Το σχολείο μας συμμετέχει στο φεστιβάλ με δυο έργα απο τους μαθητές της `Ε και `ΣΤ τάξης με τίτλο 'A Little Prince for a Great Project' και 'Monsters: the Eurotour' αντίστοιχα, τα οποία θα είναι αναρτημένα στην έκθεση του φεστιβάλ.

 
 
 
Ξεφύλλισμα - Ανάγνωση   ( 2 )
 
Πρόγραμμα ΦεστιβάλΑνάγνωσηΞεφύλλισμα
 
ΑφίσαΑνάγνωσηΞεφύλλισμα
 
 
Σχετικά Αρχεία   ( 3 )Άνοιγμα
 
Πρόγραμμα Φεστιβάλ 0,135 (MB)Αποθήκευση Εγγράφου
 
Αφίσα 2,442 (MB)Αποθήκευση Εγγράφου
 
 
 
 
 
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου